Expozitia Cuib

Expozitia Cuib

Muzeul Pedagogic isi propune sa ofere oportunitatea copiilor si nu numai, de a invata despre natura, a cunoaste elementele sale pe care sa le protejeze pentru a le putea transmite intr-o forma cat mai putin alterata generatiilor viitoare. Cu acest scop, ne-am propus ca in noul spatiu sa fim creatori de experiente de invatare fiind aproape de natura.

Natura este elementul central al vietii noastre, natura ne hraneste si ne tine in viata, motiv pentru care suntem datori sa invatam sa traim in echilibru cu aceasta.

Noua expozitie CUIB ii va aduce impreuna pe copii intr-un cuib al invatarii, al experimentarii si explorarii.

Calauze in acest proces vor fi pasarile. Datorita lor, in cadrul expozitiei, ne-am propus sa vorbim despre aventurile pasarilor, despre constructiile cuiburilor, migratia si obstacolele intalnite pe drum. Toate subiectele sunt destinate sa constientizam efectele actiunilor noastre asupra mediului inconjurator.

Experienta de invatare in “Cuib” este structurata in mai multe ateliere. Fiecare grup va avea posibilitatea sa aleaga din lista de activitati:

- Migratia pasarilor - constituie o calatorie in jurul lumii alaturi de specii de pasari si aventurile lor.
- Schimbarile climatice - o experienta in care copiii vor invata despre clima si influenta sa asupra formelor de viata de pe Terra efectuand diferite experimente.
- Cuibul - ingineria si arhitectura unui cuib sunt fascinante si diferite de la o vietate la alta. Pe langa descoperirea si constructia unui cuib, in cadrul acestei activitati copiii vor afla cu ce se hranesc pasarile, cum se construiesc si cum se amplaseaza hranitoarele pentru pasari,
- Birdwaching - activitatea se va desfasura in natura, vom identifica cuburi si specii de pasari, le vom stabili coordonatele si vom face un jurnal de observatie.

_____________

Fiecare atelier dureaza 90 de minute, iar pentru participare la activitatile noastre este necesara programarea la 0721.028.967.

Costul pentru participarea la o activitate este de 25 lei/ persoana pentru familii sau grupuri sub 10 membri. Pentru grupurile din scoli si gradinite, costul este cuprins intre 10 lei si 15 lei in functie de numarul de clase inscrise. Detaliile se discuta punctual pentru fiecare activitate.

Adresa: Strada Muresenilor Nr.1, Brasov.

!
In curand vom anunta data deschiderii Expozitiei #CUIB.

Expozitii calatoare alb ff 2019

Conferinte si Workshopuri
pentru copii si familii

Contact

Expoziții Călătoare

Brașov

0721.028.967

muzeulpedagogic@gmail.com  

Facebook