Laboratorul de stiinta al orasului

Laboratorul de stiinta al orasului

O nouă atracție la Muzeul Pedagogic: Laboratorul de Știință al Orașului

Muzeul Pedagogic lansează o nouă inițiativă recreativă și în același timp educațională pentru copiii brașoveni. Astfel, în luna mai, în cadrul Muzeului Pedagogic își va deschide porțile ”Laboratorul de Știință al Orașului”. Aici, elevii de gimnaziu vor avea posibilitatea de a desfășura cursuri practice de fizică, chimie și biologie. Ei își vor completa astfel cunoștințele teoretice într-o manieră deopotrivă practică și atractivă, care îi va ajuta să îndrăgească aceste materii.

”Încă de la deschiderea sa, la finele anului trecut, Muzeul Pedagogic și-a propus să inoveze în permanență astfel încât să își atingă cât mai bine scopul principal: cel de a fi un excelent instrument pedagogic și în același timp un loc plăcut de petrecere a timpului liber. Laboratorul de Știință al Orașului reprezintă ultima surpriză pe care le-am pregătit-o copiiilor și suntem convinsi că vor îndrăgi nespus timpul educativ pe care îl vor petrece aici!” 

”Laboratorul de Știință al Orașului” este un proiect dezvoltat de Muzeul Pedagocic Brașov, cu sprijinul unuia dintre cei mai importanți investitori locali, compania Kronospan. Alături de alte dotări, precum un microscop digital și 10 microscoape portabile, ”Laboratorul de Știință al Orașului” va dispune, în baza parteneriatului cu compania Kronospan, de o trusă de mecanică, o trusă de electricitate și magnetism, precum și de un set de reactivi pentru experimentele de chimie.

Cu ajutorul trusei de electricitate și magnetism vor putea fi realizate experimente precum: studiul electrizării, al electroscopului, măsurarea tensiuni și a rezistențelor, legea lui Ohm, legea lui Lenz și legea lui Joule, legile lui Kirchhoff, determinarea căldurii specifice apei și celei a unui bec, instrucțiuni magnetice, poli magnetici și busola, forța electromagnetică, câmpul electric și liniile de câmp sau autoinducția. Modulul de mecanică va putea fi utilizat pentru experimente cum ar fi măsurarea lungimilor, ariilor și volumelor, a maselor, forțelor și greutății, determinarea densității și studiul inerției, efectele interacțiunilor mecanice a corpurilor, măsurarea vitezei și studiul mișcării uniforme, studiul forței elastice și a forței de frecare, studiul pârghiilor, scripeților, planului înclinat și mișcărilor oscilatorii, măsurarea presiunii hidrostatice și legea lui Arhimede.

„România poate evolua doar prin susținerea educației. Orice investiție în educație este una în viitorul nostru. Conceptul pe care îl propune Muzeul Pedagogic prin Laboratorul de Știință al Orașului este unul care ne-a cucerit și care sunt convinsă că îi va cuceri și pe copii. Ne bucurăm că am putut să contribuim și noi la lansarea acestui proiect” a declarat Oana Bodea, director general al Kronospan. 

Clasele de elevi care doresc să desfășoare ore de biologie, fizică sau chimie la Muzeu, utilizând materialele didactice din cadrul acestuia, trebuie să realizeze o programare apelând numărul 0721028967, de luni până vineri, între orele 14:00 și 16:00. Cursurile se pot desfasura sub îndrumarea cadrului didactic al unității de învățământ, muzeul punând la dispozitie spațiul și materialul didactic.

Pentru a dezvolta pe mai departe portofoliul de materiale didactice necesare proiectului ”Laboratorul de știință al orașului”, conducerea Muzeului Pedagogic încurajează donațiile în bani sau materiale (truse de fizică optică, termodinamică, recipiente pentru laboratorul de chimie, imprimantă 3D, machete, planșe, senzori etc.).

Expozitii calatoare alb ff 2019

Conferinte si Workshopuri
pentru copii si familii

Contact

Expoziții Călătoare

Brașov

0721.028.967

muzeulpedagogic@gmail.com  

Facebook