Pădurea la microscop

Pădurea la microscop

Pădurea, o iubim, o vizităm, ne fascinează, ne hranește, ne oferă adăpost, ne ține în viață. Pentru a-i înțelege toate misterele, vă invităm să o descoperiți în cel mai mic detaliu.

”Pădurea la microscop” este un curs structurat în două părți - două zile:

  • Prima zi: Explorarea – timp de minim două ore vom cutreiera una dintre pădurile din împrejurimi. Adunăm frunze, fructe și identificăm arbori. Cu frunzele culese, dar și cu alte părți ale arborilor vom realiza un jurnal al pădurii în care notăm caracteristicile și particularitățile fiecărei specii identificate.
  • A doua zi, parcurgem etapa de laborator, în cadrul căreia vom analiza mostre de sol, apă, stabilim Ph-ul solului, analizăm la microscop secțiunea dintr-o frunză sau plantă, studiem micile vietăți ce trăiesc pe muschii sau scoarța arborilor dar și în apă. Activitatea va dura o oră.

Cursul se adresează copiilor cu vârsta peste 10 ani. Participarea este posibilă în baza unei programări la 0721028967.

Costuri: 25 lei/ elev pentru grupurile de peste 20 elevi și 35 lei pentru grupurile între 10 și 20 de elevi , pentru grupuri mai mici de 10 elevi participarea este 50 lei/elev.

La cerere putem desfasura doar activitatea de explorare sau cea de laborator. 

În prima zi de activitate, copiii vor purta îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, ghete, haine comode, vor avea o pelerină de ploaie, o stică cu apă și o gustare (fruct, sandwich, biscuiți etc.).

Expozitii calatoare alb ff 2019

Conferinte si Workshopuri
pentru copii si familii

Contact

Expoziții Călătoare

Brașov

0721.028.967

muzeulpedagogic@gmail.com  

Facebook