Metoda ESPERE

Atelier de Comunicare Relațională - Metoda ESPERE

Atelier de comunicare relațională prin Metoda ESPERE® pentru educatori, profesori Relația dascăl – elev.

Metoda ESPERE® înseamnă - Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială - și este, de fapt, o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani. Scopul comunicării relaționale (prin Metoda ESPERE®) este: îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Sensul pe care îl dă Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune în comun”. Astfel, din această perspectivă, Metoda ESPERE® ne ajută să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre.

Atelierul propus este unul interactiv. Metoda ESPERE® este o metodă vie, vizuală și energică și oferă instrumente și tehnici ce se pot aplica în toate relațiile pe care le avem pentru a învăța cum să ne exprimăm mai bine și cum să comunicăm cu ceilalți pentru a putea păstra relațiile noastre vii și armonioase.

Scopul atelierului: îmbunătățirea comunicării de zi cu zi, cu copiii și reducerea conflictelor din sala de clasă La finalul atelierului, participanții vor putea: - exersa, folosind instrumentele și tehnicile propuse de metoda ESPERE®, pe situațiile concrete de viață, din clasă, din școală, pe dificultățile întâmpinate - cum să iasă din sistemul antirelațional (cel în care trăim zi de zi), pentru a îmbunătății relațiile cu cei mici (și nu numai), pentru a schimba dinamica dintre elevi și profesori. - afla, discuta și vizualiza problemele care apar în relația profesor - elev, ce confuzii și ce situații conflictuale apar, cum pot evita aceste situații și cum pot remedia, redresa relațiile disfuncționale. - să își facă misiunea de dascăli și să aducă acele contribuții atât de necesare în viața oamenilor mici, fără interferențe de comunicare.

Atelierul este unul introductiv în Metoda ESPERE și va fi centrat pe principiile, conceptele și instrumentele comunicării relaționale (eșarfa relațională, bastonul cuvântului etc), cum funcționează metoda și de ce, cu elemente cheie ale metodei, cum îi poate ajuta pe participanți în viața de zi cu zi, în lucrul cu copiii, la școală, grădiniță sau cu părinții copiilor.

Durata atelierului - 3 ore.

Taxa de participare – 50 lei .

Locul de desfasurare – Muzeul Pedagogic Brasov, Soseaua Cristianului nr 1-3.

Data: 16 februarie 2019, ora 12:30 .

Specialist: Dana Dragomirescu

 BILETE - AICI

 

Despre Dana

Trainer și consilier în comunicare relațională prin Metoda ESPERE®, în curs de acreditare la Institutul ESPERE® International din Paris.

Dana este și mama a doi copii și cofondator al comunității pentru părinti urbankid.ro și, de asemenea a romaniahealing.com. O găsiți pe www.romaniahealing.com/dana

Expozitii calatoare alb ff 2019

Conferinte si Workshopuri
pentru copii si familii

Contact

Expoziții Călătoare

Brașov

0721.028.967

muzeulpedagogic@gmail.com  

Facebook