Atelier Facilitare Grafică

Atelier Facilitare Grafică

Facilitarea grafică este practica de a folosi cuvinte și imagini pentru a crea o hartă conceptuală a conversației, înainte, în timpul sau după ce conversația a avut loc.

Astăzi, scribul modern sau facilitatorul grafic capturează ideile oamenilor folosind modele, metafore, hărți vizuale pentru a-i ajuta să își clarifice ideile, să se asculte și să poată lua decizii atunci când lucrează împreună.

De ce facilitare grafica?

-  gandim si in imagini, nu numai in cuvinte;
-  1/4 din creierul nostru este menit sa proceseze informatia vizuala;
-  combinarea imaginilor cu text sau cuvinte creste puterea de retinere cu 40%.

In procesul de facilitare grafica folosim imagini si simboluri pentru a crea o legatura cu partea vizuala, emotionala a creierului in timp ce adaugam structura. Desi are un important element de grafica, esenta consta in “proces” si “continut” si nu in imagini dragute. Munca ta trebuie sa aiba sens pentru a putea contribui in mod relevant la reusita grupului cu care lucrezi!

Durata atelierului - 6 ore.

Taxa de participare - 100 lei.

Locul de desfasurare - Muzeul Pedagogic Brasov, Soseaua Cristianului nr 1-3.

Data: 10 februarie 2019, ora 10:00.

Specialist: Andrea Buzec 

 BILETE - AICI

 

Despre Andreea

Are experinta de peste 10 ani in design-ul si implementarea de procese de invatare si proiecte pe teme legate de dezvoltare locala, advocacy, antreprenoriat, comunicare, leadership, facilitare, organizare comunitara atat in Romania, cat si in Tajikistan, Burundi, Senegal, Balcani, Andreea se ocupa in prezent de employer branding in cadrul BRD, dar si de facilitare grafica, imbinand cu succes gandirea grafica, spiritul antreprenorial cu dimensinea de business pentru a gasi solutii si idei inovatoare.

A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Specializarea Portugheza- Greaca si 2 masterate : Comunicare Interculturala si Interreligioasa (Catedra Unesco, Universitatea Bucuresti) si unul in Relatii Internationale (Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti).

S-a specializat sub egida unor institutii prestigioase (Balkan Democracy Fund, Open Society Institute) pe tematici legate de managementul conflictului si al diferentelor, management de proiect, facilitare de procese de planificare participative. A urmat programe de internship in USA in zona de advocacy si organizare comunitara.

A fost directorul Fundatiei Parteneri pentru Dezvoltare Locala/ FPDL, continuand sa foloseasca facilitarea grafica in procese de training.

A absolvit cursul de Graphic Facilitation/ Alphachimp University.

A lucrat cu organizatii la nivel national si international precum Comisia Europeana, Coalitia Europeana Anti-Saracie, Reteaua Europeana pentru Dezvoltare Comunitara, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Expozitii calatoare alb ff 2019

Conferinte si Workshopuri
pentru copii si familii

Contact

Expoziții Călătoare

Brașov

0721.028.967

muzeulpedagogic@gmail.com  

Facebook